Acción conjunta de la Abogacía Catalana de reivindicación de los Derechos Humanos en Afganistán

Publicado el martes, 7 septiembre 2021

Acción conjunta de la Abogacía Catalana de reivindicación de los Derechos Humanos en Afganistán

Ayer lunes ha tenido lugar una acción conjunta de reivindicación de defensa de los Derechos Humanos, a raíz de la crisis humanitaria de Afganistán, organizada conjuntamente por el Ilustre Colegio de la Abogacía de Barcelona (ICAB) y el Consell de l’Advocacia Catalana.

Durante el acto se ha procedido a la lectura de un manifiesto por parte de la presidenta del Consell de l’Advocacia Catalana y decana del ICAB, Mª Eugenia Gay, y de la decana emérita del ICAB y presidenta saliente (2019-2021) de la Fédération des Barreaux d’Europe (FBE), Silvia Giménez-Salinas.

 

MANIFEST EN DEFENSA DELS DRETS DE LES DONES I LA POBLACIÓ DE L’AFGANISTAN

Davant l’evident regressió en drets que pateix el poble de l’Afganistan, l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona i el Consell de l’Advocacia Catalana considerem que la situació a la que ha quedat exposada la població afganesa i molt especialment les seves dones i nenes ens interpel·la profundament. Més enllà de les derivades geopolítiques i l’esdevenir de cada territori, denunciem la violència i la vulneració dels Drets Humans que s’estan produint arrel de la imposició del règim integrista talibà.

Tal com refermen els estudis de l’Oficina de l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Drets Humans (ACNUDH), en el país els últims anys hi ha prevalgut la violència contra les dones i les nenes, així com la impunitat dels autors de pràctiques abusives com la tortura. Lamentem que la restauració del poder talibà faci encara molt més fonda la ferida de la intransigència i la regressió en drets a l’Afganistan.

Per aquests motius, exhortem a la comunitat internacional a mobilitzar-se immediatament davant d’aquest drama humanitari, sens perjudici de jurisdiccions i competències. I és que considerem que, sent l’Afganistan un Estat signatari de l’Estatut de Roma, existeixen mecanismes, com l’actuació de la Cort Penal Internacional, per tal que es jutgin i s’aturin els crims de guerra i de lesa humanitat que s’hi estan produint. La resolució de 5 de març del 2020 de la Sala d’Apel·lació de la pròpia Cort Penal Internacional així ho estableix. I és urgent fer-la efectiva.

L’Advocacia ha estat, està i estarà sempre per la defensa dels Drets Humans.

Volem llibertat i una vida digna per a la població afganesa i les seves dones i nenes!

 

Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona

Consell de l’Advocacia Catalana

Sobre el autor
Redacción

La redacción de Lawyerpress NOTICIAS la componen periodistas de reconocido prestigio y experiencia profesional. Encabezado por Hans A. Böck como Editor y codirigido por Núria Ribas. Nos puede contactar en redaccion@lawyerpress.com y seguirnos en Twitter en @newsjuridicas

Comenta el articulo